Podotherapie Bredero

Therapiemogelijkheden

 • Zolen/inlay’s

  afhankelijk van de aandoening wordt voor de opbouw gekozen uit diverse elementen (zoals: correctie, drukverdeling, stimuleren) en ook worden keuzes gemaakt uit diverse materialen, waarbij zeker ook gekeken wordt naar het doel van het gebruik. Zo zullen zolen voor sporters veelal uit ander materiaal en/of een andere opbouw bestaan. 
   
 • Orthesen

  dit zijn hulpmiddelen -meestal gemaakt van siliconen- om bijvoorbeeld de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken op/tussen/onder de tenen of elders op de voet te beschermen en/of te ontlasten. 
   
 • Instrumentele behandeling

  Instrumentele behandeling (bijvoorbeeld verwijdering van likdoorns, vindt indien nodig plaats, ter ondersteuning/aanvulling bij het toepassen van zolen- of orthese-therapie. 
   
 • Voorlopige therapieën

  hieronder wordt verstaan het toepassen van bijvoorbeeld drukontlastende viltbandages om een slijmbeursontsteking of een likdoorn drukvrij te leggen, maar ook tapeverbanden, zoals in het geval van een hielklacht bij fasciitis plantaris of andere peesontstekingen. 
   
 • Schoenadviezen

  afhankelijk van de klacht kunnen schoenadviezen worden gegeven. Schoenen zijn een belangrijke factor bij het ontstaan en/of voorkomen van klachten. 


Daarnaast wordt uiteraard voorlichting gegeven ter voorkoming van diverse klachten.